DRESSUR

Hva slags hundehold ønsker du?

Når man har bestemt seg for å skaffe seg en hund er det viktig å gjøre seg opp noen tanker om hvilket hundehold man ønsker å ha. Hva er viktig for deg og familien og hva er viktig for hunden? Legg en plan for hundeholdet.

Hunden har i tillegg til fysisk trening behov for oppgaver og stimulans. Hunden kan ikke lese tankene dine, så du må bruke tid på å lære den det du forventer av den og så knytte dette til kommandoer. Det krever at du har regler som er forutsigbare og som blir håndhevet konsekvent.

Jeg vil anbefale å melde seg på et dressurkurs tidlig med valpen sin. De fleste hundeeiere trenger hjelp og instruksjon for å lære seg å kommunisere godt med valpen og få etablert god læring. Vi får ofte høre når vi har holdt dressurkurs at eleven skulle ønske at de hadde tatt et slikt kurs før de fikk valpen, eller i hvertfall helt i starten når de fikk valp.

Et dressurkurs er minst like viktig for deg for å gjøre deg trygg i rollen som leder, som det er et kurs for at valpen skal lære øvelser.