B-KULLET

Sentas andre valpekull 3 tisper og 3 hanner ble født 8. Mai 2008. Det ble en brun/hvit og 5 skimle valper.

16. Juni - valpene er 5,5 uker gamle

På torsdag var valpene 5 uker, og da ble de veid. De er ganske jevne i størrelsen, skiller kun 300 gram fra den tyngste til den letteste. De er ganske lik i vekt som det forrige kullet Senta hadde. De får mat av en felles stor skål, og alle er like frempå med å spise.

Søndag var den store besøksdagen, og alle tispene har blir valgt av sine eiere. Hannhundene venter fortsatt på å bli valgt.

Bjørk skal til familien Kristiansen i Tjølling/Larvik. Betty skal til familen Leidland i Røyken. Bliss skal til familien Midtgaard i Oslo.

Bruno har litt stort overbitt så han er det litt usikkert hva skjer med, skal til veterinæren på onsdag for å høre hva han mener. Bjarne og Billy venter spent på hvem som skal bli de nye eierene deres.

Valpene har begynt å få være med rundt omkring i huset, og de synes det er kjempegøy å utforske den store verden. De har sovet en lur under sofaen på stua i dag.

I dag har alle valpene har fått klippet neglene sine igjen.

5. Juni - valpene har blitt 4 uker gamle

I dag er valpene 4 uker gamle, og har fått sitt første måltid med fast føde. Fra de var 3 uker har de fått litt tillegg av melk, men i dag fikk de fiskeboller sammen med melka. Skal love det ble kamp oppi matfatet.

Før de fikk mat ble alle veid og fikk sin første markkur. Og så tok jeg bilde av ansiktet til hver og en av de.

Det har vært dårlig med tid til å oppdatere hjemmesiden vår, så her kommer en liten oppdatering om hva som har skjedd de siste to ukene:

Når valpene var litt over 2 uker snekret vi en større innhegning til de i spisestua. Og så satte vi valpekassen oppi innhegningen. Valpene begynte å komme seg over kanten på valpekassa når de var 3 uker, så nå er valpekassa tatt ut, og de han bare en kurv å sove i oppi innhegningen sin.

Når valpene nærmet seg 3 uker gamle begynte de å få tenner, nå har alle fått masse tenner og det begynner å komme en del jeksler også.

Det har vært en del besøk nå, og det er kjempebra for valpene. Vi prøver å ta de med ut av kassa en og en så de skal få prøve seg litt frem i den store verden på kjøkkenet og stua.

Laika liker fortsatt rollen som storesøster, og er mye oppe i innhegningen sammen med valpene. Hun synes det er spennede at det begynner å bli fart i de, og prøver å få de med på lek.

Senta er flink til å mate de, men oppholder seg en del utafor kassa når det ikke er mat-tid. Skjønner henne forsåvidet godt, for de henger i pattene med en gang hun viser seg

22. Mai - valpene har blitt to uker gamle

I dag er valpene 2 uker gamle. De har blitt flinke til å gå hele gjengen, og alle øyne er helt åpne. Men de sover og spiser stort sett hele dagen. Det er en rolig gjeng, og Senta ordner alt selv. Valpene har blitt veid i dag, og de er ganske jevne i størrelsen

19. Mai - valpene er 11 dager gamle

I dag har valpene begynt å åpne øynene. Tispene har så vidt begynt å åpne øynene, mens hannene har nesten fått opp øynene helt.

Valpene har begynt å ta sine føste skritt i dag. De prøvde i går, men trillet rundt når de kom seg opp på beina. Men i dag har de klart å ta noen skritt. Alle prøver, og det er ikke så stor forskjell på valpene.

Alle har fått klippet neglene sine i dag, og de var like flinke og rolige hele gjengen.

Senta har vært hjemme alene med valpene i dag, mens jeg var på jobb. Det gikk kjempefint. Senta er en flink mor.

Laika synes det er spennede at valpene har begynt å komme seg opp på beina, og hun prøver å invitere de til lek. Det er nok litt tidlig ennå, men hun skal nok snart få lekekamerater nok.

17. Mai - valpene er 9 dager gamle

17. mai ble feiret hjemme sammen med Laika, Senta og valpene.

Det er en behagelig periode i valpetiden nå, for Senta ordner alt med valpene selv, gjerne med litt hjelp av Laika. Laika har begynt å legge seg ned i kassa sammen med Senta, så det begynner å bli trangt i valpekassa. Det er rørende å se omsorgen Laika har for valpene, og hvordan Senta godtar det hele.

Senta har vært på sin første skikkelige luftetur, og hun synes det er greit å forlate valpene nå. Når valpene sover, kommer hun gjerne å legger seg ved føttene våre. Men når det blir liv i kassa er hun raskt på plass for å sjekke at alt står bra til der.

Valpene har begynt å prøve å sette bein under seg, men de er for ustøe til å gå ennå. Øregangen har begynt å åpne seg. De har begynt å gjøre fra seg uten at Senta hjelper de i gang.

Valpene er 2 dager gamle

Lørdag 10. mai, valpene er 2 dager gamle. 😀😀😀

Valpene vokser og alle ser friske og fine ut. Senta er rolig og trygg, og hun lar Laika få hjelpe til med stellet av valpene. Laika liker rollen som "storesøster" og er utrolig rolig og forsiktig når hun er i nærheten av valpene. Det er moro å se samspillet, og det blir spennede å se hvordan det utvikler seg etterhvert som valpene vokser.

VEKTTABELL B-KULLET

 

Betty

(Frøya)

Billy

(Bosco)

Bliss

Bjørk

(Tinka)

Bjarne

Bruno

(Baltus)

Fødsel 330 365 370 330 360 375
1 uke 750 800 800 650 700 800
2 uker 1100 1100  1300  1200  1200  1300 
3 uker            
4 uker 1900  2000  2100  1850  1900  1950 
5 uker 3000  3200  3100  2900  3000  3000 
6 uker 3700  4100 3900  3600  3700  3800 
7 uker 4500  5000  4800  4400  4700  4800 

PLANLEGGING AV KULL OG FØDSEL

24.02.08 - Senta har fått løpetid.

08.03.08 - Parring med Amor vom Eichekamp, første parring på dag 13 i løpetiden.

04.04.08 - Ultralyd  04.04.08, 27 dager etter første parring. Senta er drektig! 😀 
Veterinæren kunne se minst 4 fostre. Det kan gjerne være flere valper enn fire, men det er nok ikke noe kjempestort kull.

07.05.08 - Nå er det bare 3 dager igjen, men temperaturen har sunket til 36,4 grader, så da blir det nok fødsel i løpet av ett døgn. 

08.05.08 - Senta fødte 6 store fine valper 8. mai, 61 dager etter første parring. Det ble 3 hanner og 3 tisper. Fødselen gikk kjempefint og Senta var rolig og flink.

Jeg var på jobb når første valpen kom, så Tore ble "jormor", og det taklet han bra. De 4 første valpene kom i løpet av 35 minutter, så det gikk utrolig fort. Deretter tok det en time før nummer 5 kom. Her gikk fostervannet ca. 15 minutter før valpen dukket opp. Etter 20 minutter dukket sistemann opp, og da var det Grete som var jordmor.

Laika har fått lov til å hilse på valpene, og hun syntes det var spennede. Hun var veldig forsiktig og kjemperolig. Hvem hadde trodd det? Senta fulgte nygjerrig med når Laika hilste på valpene, og jeg tror hun tok ett ekstra godt tak rundt valpene med labbene sine. Men hun aksepterer at Laika kommer bort til kassa og snuser på valpene. 

Senta viste seg som en erfaren og dyktig mor under fødselen, og syntes det var greit at Nina, Monika og Grete var med som hjelpere.

HANNHUND - AMOR VOM EICHENKAMP

Amor er en hannhund som bor i Tyskland og er født 19.11.99. Han er en god jakthund med godt gemytt. Han har gitt gode avkom tidligere.

Farge:   Brun/hvit
Høyde: 54
HDindeks: 141 (100 er snitt for rasen, alt over er bra)
Han er godkjent av avlsrådet i Tyskland.

Jaktprøver:

VJP 73 p.
(VJP er en unghundtest hvor man kan få max 88 p.)

HZP 193 p.

(HZP er en apport/jaktprøve)

 

VGP 320 p. 1.premie

(VGP tilsvarer fullbruksprøve)


Utstilling:

 

V/V

(Ved eksteriørbedømming i Tyskland bedømmes "Formwert" og "Haarwert", dvs fasong og pels. V betyr "vorsüglich" som er utmerket, Amor har altså høyste premiering både på fasong og pels)

Stamtavle:

 

 

 

Ingo vom

Nils V D Vogelweide

 

 

Dago vom

Rehwinkel

Eley V Römersee

 

 

Wiesenthal

Assi vom

Dachs V D Ochtum

 

Cäsar vom

 

Wiesenthal

Fee V Laachersee

 

Velstover

 

Gero von der

Dachs von der Masch

 

Immengarten

Rute vom

Ochtum

Hanne von Huntetal

 

 

Rehwinkel

Karina vom


Quoando v. Westfalenland

Amor vom

 

 

Rehwinkel

Hella vom Rehwinkel 

Eichenkamp

 

 

Gerry vom

Gero von der Ochtum

 

 

Rino vom

Lohebecke

Mira vom Rehwinkel 

 

 

Heidepark

Isa vom

Weiko vom Heidepark 

 

Kimba Aus

 

Heidepark

Zara vom Heidepark

 

Der

 

Zar vom

Heiko V Ottenstein

 

Wolfskam-

Mona vom

Rahenhof

Rosi V Heidepark

 

mer

Rahenhof

Jna vom

Anko V Furlbatal

 

 

 

Rahenhof

Eley V Rahenhof

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE