Cara

CARA NO44021/11

Cara er født 19. mars 2011. Hun var utrolig skjønn som valp, men eksteriørmessig ingen skjønnhet. Men hun har vokst seg vakker også eksteriørmessig.

Når jeg hentet henne i Gudbrandsdalen hadde jeg med hjelp i bilen i og med at vi skulle kjøre langt. Men det viste det seg å ikke være behov for, hun var tillitsfull og la seg til å sove og var rolig hele bilturen uten å bli bilsyk.

Og like lett å ha med å gjøre har hun fortsatt å være. Hun elsker alle; hunder, katter, unger og voksne. Cara er en kjempetrivelig hund med særdeles godt gemytt. Hun er en myk hund og er lettdressert. Som jakthund søker hun godt, men hvis hun blir usikker blir hun litt opptatt av kontakt/støtte fra fører. Hun er en meget god viltfinner og stødig i stand og reiser djervt. Som unghund var hun helt rolig i oppflukt, men etter hvert som jaktlysten har våket har også lysten til å løpe etter våknet noe.  Cara sekunderer andre hunder i stand.

Cara var uheldig under taksering høsten 2014 og løp seg på en stein el og slo i stykker en sene i kneet og det var en svært alvorlig skade. Etter lang opptrening begynner hun å fungere tilnærmet normalt igjen.

I november 2015 fjernet hun kul i et jur. Det er en form for kreft som er godartet og ikke har spredd seg til omliggende vev. Juret er fjerner og veterinæren mener det ikke er arvbart eller på annen måte til hinder for at hun kan brukes i avl.

CARA SOM AVLSHUND

Cara har hatt ett valpekull født i 2014 med 10 valper.

6 valper er premiert på jaktprøve:

Bergtuns D-Molly - 3. UK høyfjell

Bergtuns D-Cuba - 2. UK lavland

Bergtuns Darco - 2 UK lavland

Bergtuns Drage - 1. UK lavland

Bergtuns Dio - 2. UK lavland

Bergtuns D-Vindra - 1. UK lavland

 

CARAS OPPDRETTER OG SØSKEN

Cara er etter N UCH N J(K)CH A-Lynna og N UCH N J(K)CH Prästgårdens B-Lyng-Hauk, og oppdretter er Tor Suleng.

Begge foreldrene er som sine titler viser godt premierte både på utstilling og jaktprøver. Alle 4 besteforelde er også jaktpremierte.

Caras var en av 4 tisper i ett kull på 6 valper. Av disse er 5 hd-røntget, alle hd-fri A.


Av hennes søsken er 2 jaktpremierte:

Hanna - 2. AK lavland Tjølling, 2. AK Skog Stange, 2. AK høyfjell (Sverige)

Luna - 3. UK og 3 x 1. UK høyfjell. 3. og 2. AK høyfjell.

På bildet er Caras mor Lynna (tv) og far Hauken(th) på NMLK's speisalutstilling på Dovre i 2012.  Lynna fikk stor Cert og ble med det Norsk utstillingschampion og Hauken ble BIR og vant ustillingen.

JAKTPRØVER

2. UK høyfjell Dovre

1. UK lavland (Sverige)

2 X 2. AK lavland (Sverige)

2. AK skog Stange

2. AK høyfjell (Sverige)

Cara har deltatt på Sør-Norsk unghundmesterskap. Hun ble nr. 7 av 15 startende hunder. Cara har deltatt på NM Lag lavland i 2013 og laget ble nr. 6 av 8 deltakende lag.

UTSTILLING

1 x good

3 x very good

7 x excellent

2 x CERT

APPORTPRØVER

1 x 2. UK

3 x 1. UK

2 x 1. AK

 

Heder og Ære

Cara ble kåret til årets samlekombinert hund UK i 2012.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE