Bergtuns A-Laika

Laikas nye hjem

Laika ble født i 2007 og bodde hos oss frem til 2011. Hun var en trivelig, men litt dominant hund. Hun ble brukt aktivt på jakt, jaktprøver, utstilling og apportprøver og likte å være med på aktiviteter.

Det er ikke et enkelt valg å bestemme seg for å omplassere en hund, men som oppdretter bestemte jeg meg for at jeg ikke ville bruke Laika i avl. Selv om Laika var litt dominanat var hun verdens snilleste og en kjempeflink jakthund, så det tok laaaang tid før jeg bestemte meg for å prøve å finne et nytt hjem til henne. Jeg var kjempeheldig og fant en ny eier som er ivrig jeger og friluftsmann. Laika har fått det helt topp i sitt nye hjem. 


SMS fra ny eier...

9.9.11:
"Vi koser oss masse, er nå på vei inn i skogen og skal telte for å få mest utbytte av morgendagen. Dette har vi ventet lenge på 🙂"

10.09.11:
"Ett stykk sliten Laika etter en lang dag i marka, vi fikk reist mange orrfugl og fellte en orrhøne og en orrhane 🙂 en meget vellykket jakt med en veldig flink hund 🙂"

Slike meldinger varmer en matmors hjerte!

Laika på jaktprøver

Laika er stilt på jaktprøver, men er ikke premiert. Hun har et søk over snittet for rasen.

 

 

 

Laika på apportprøver

Laika er stilt på apportprøver med 3. UK og 1. UK som premier.

På bildet apporterer Laika Tores første rype. Den er i dag utstoppet og står til heder og ære i baren vår.

Laika på utstilling

Laika er stilt på utstilling med 3 x 2. premie og 1 x 1. premie med CK.

Laikas første 8 uker

Jeg er ei jente og ble født den 01.02.07 klokka 17.00. Jeg veide 275 gram og var like stor som den første søsteren min. Fødselen gikk helt normalt, men jeg mistet vannposen før jeg kom ut. Matmor måtte hjelpe meg å få med navlestrengen. Jeg er glad i mat og mamma hadde maten klar til jeg kom.

Dag 4: Jeg har lagt på meg 185 gram og er nest minst i kullet, hvis jeg kan kalles liten da, he he.  Jeg veier nå 460 gr.

Dag 7. Nå har jeg lagt på meg 345 gram, og veier nå 620 gr. I dag har jeg fått klippet klørne og det var ganske greit, jeg sovnet på slutten. Matmor sier at jeg er kjempefin, og at det ikke feiler meg noen ting.

Dag 10. Nå veier jeg 835 gram, og er minst i kullet. Jeg spiser godt, men noen av søskene mine er overvektig, så det er ikke så lett å bli like tung som de. Jeg elsker å ligge i halsgropa til Tore og kose. Jeg er ei skikkelig kosejente.

Dag 14 - Nå har jeg åpnet øynene og har begynt å gå. Jeg ligger masse på fanget til Tore og koser, og det elsker jeg. Nå veier jeg 1100 gram.

Dag 17. I dag reiste vi på vinterferie på Beitostølen. Det gikk kjempefint å kjøre bil. Matmor har bekymret seg for om at det skulle bli for masete for oss, men hyttetur er bar gøy. Vi har fått kjempemasse kos, og så har vi fått sovet i fred på soverommet når vi har blitt trøtt.

Dag 18. I dag har matmor gitt meg mitt første måltid, og det var valpemelk. Jeg elsker valpemelk, og jeg var den flinkeste av alle til å drikke.

Dag 20: Nå har jeg også fått tenner, og jeg fikk mange på samme dag.

Dag 21. I dag var det veiing og klipping av klør. Jeg veier nå 1375 gram. Jeg har blitt kost masse med på hytteturen, og jeg elsker å ligge å sove på fanget.

Dag 23. I dag dro vi hjem fra hytta, og det var trist. Men kjøre bil er gøy, og da får vi ligge sammen med mamma hele tiden :-)

Dag 24. Nå har vi fått ny plass hjemme, så vi kan hoppe ut av valpekassa hvis vi har lyst.

Dag 26. I dag kom Tarsan på besøk, og han lukta rart. Prøvde å få han med på å leke, men da stakk han av igjen. Kjedelig katt!

Dag 28, 1/3. I dag er jeg fire uker og nå veier jeg 2,1 kg. 

3/3. I dag måtte jeg klippe klør igjen. Og så sjekket mamma at tennene mine var fine, og det var de.

4/3. I dag har jeg hilst på min nye eier, men jeg vet ikke helt hvem det blir. Det er først om 2 uker at matmor skal bestemme seg for hvem hun skal beholde, og ført da vil resten få vite hvor de skal bo. Jeg er spent på hvem jeg skal bo hos, men alle var kjempehyggelige. Så jeg er glad at jeg slipper å velge ;-)

8/3. I dag er jeg 5 uker og veier 2,5 kilo. Jeg fikk ormkur i dag, og det smakte rart og godt.

9/3. Klipping av klør.

11/3. I dag fikk jeg være med matmor på jobb. Det var gøy, selv om det ikke var noen mennesker der. Vi fikk lov til å løpe rundt på kontoret. I dag har jeg også fått prøve halsbånd for første gang, og det klødde litt. Kan ikke helt skjønne hvorfor vi skal bruke det.

12/3. I dag fikk jeg lov til å leke med rypeving, og det var kjempegøy. Jeg klarte å lure matmor flere ganger, slik at jeg fikk tar i den. Og når jeg først har fått den i munnen, da har jeg jammen ikke lyst til å slippe. I dag har matmor bestemt seg for hvilken valp som skal fortsette å bo sammen med mamma. Og jeg har nok klart å sjarmere mamma, for hun valgte meg selv om jeg har en liten skjønnhetsflekk (rosa) på nesa. 😀😀😀

14/3. I dag var vi ute i hagen, og det var gøy. Jeg var nesten like tøff som Athea. Etterpå fikk jeg og gutten være med på bursdagsfest til Roy Morten i Asker, og det var kjempegøy. Vi fikk masse kos, og leke med Thela. Kjøre bil blir man veldig trøtt av. Vi fikk smake kjøttkake, og det var veldig godt.

15/3. I dag er jeg 6 uker. Jeg ble veid, tatt bilde av og fikk klørne klippet.

01.05.07 - Laika er 2 mnd. og veier 7,6 kilo og er 35 cm høy over bogen.

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE