NYHETER

25.04.15 - Bergtuns D-Molly fikk 3. UK høyfjell

Trond Olsen og Bergtuns D-Molly fikk 3. UK på høyfjellsprøve på Dovre i dag. Molly er utrolig lik sin mor, både av utseende og oppførsel og nå følger hun opp med å få jaktpremie på Dovrefjellprøven som 1-åring, akkurat som Cara.

Molly er første valp i Cara sitt kull som er premiert, men jeg har stor tro på at det ikke stopper her. Molly er et stort talent og det skal bli spennede å følge henne videre.

Gratulerer så mye med en flott premie, veldig stolt som oppdretter!

🙂🙂🙂

N UCH N SE JCH NORD-V Bergtuns Cora

BERGTUNS CORA HAR BLITT SVENSK OG NORSK JAKTCHAMPION 😀😀😀

Ellen Bergli og Bergtuns Cora har i 2014 oppnådd tre nye titteler: Norsk Jaktchampion, Svensk Jaktcampion og Nordisk Vinner -14.

Svensk jaktchapionat:

På veien mot championatet har Cora fått 2 førstepremier i åpen klasse og 2 førstepremier i eliteklasse på jaktprøver i Sverige. Og med bestått viltspor (600 meter langt spor) oppnådde hun tittelen Svensk jaktchampion. Hun er første norske hund som har blitt svensk jaktchampion og første hund fra Bergtuns kennel som blir jaktchampion.

Norsk jaktchampionat:

Med tittelen Svensk jaktchampionat oppnådde Cora også tittelen Norsk Jaktchampion da hun fikk 1. AK fullkombinert på Stangeprøven. Hun er fjerde i sine rase som oppnår denne høye tittelen.

Nordisk Vinner

På nordisk vinnerutstilling på Lillestrøm ble Cora best i rasen og fikk tittelen Nordisk vinner.

Bergtuns kennel gratulerer så mye og er veldig stolt oppdretter. 😀😀😀

Cara nyoperert 8.8.14

Cara var uheldig under taksering onsdag 6. august og fikk tredd en pinne eller stein inn i høyre kneledd bak og slo i stykker 75% av senen i kneet. Dette er en alvorlig skade og hun er nyoperert hvor senen er sydd sammen og kneet forsterket med ståltråd. Hun skal være helt i ro i 4 uker før ståltråden skal opereres ut igjen. Når såret da har grodd starter en forsiktig opptrening. Utforringen er at sener gror sakte da det er dårlig blodgjennomstrømning der og at en sene i et kneledd er veldig utsatt for belastning. Men vi håper og tror at Cara kan komme tilbake for fullt. Så nå blir fokuset å holde henne helt i ro. Jammen glad jeg har en kleiner münsterländer i og med at jeg må bære henne i alle trapper.. 🙂

Valpene til Cara begynner å vokse seg til. Jeg har vært så heldig å få treffe noen i løpet av sommeren og så har jeg fått mange hyggelige tilbakemeldinger. Gleder meg masse til å se hele gjengen på første valpesamling søndag 7. september. :-)

Oppdateringer fra valpekassa

Oppdateringer og bilder legges ut på arkfanen for D-kullet.

 

02.04.2014 - Bilder og video av valpene lagt ut. Vekttabell av valpene 1 uke gammel.

09.04.2014 - Vekttabell oppdatert, valpene er 2 uker.

16.04.2014 - Vekttabell og info oppdatert, valpene er 3 uker.

23.04.2014 - Vekttabell og info oppdatert, valpene er 4 uker.

30.05.2014 - Vekttabell og info oppdatert, valpene er 5 uker.

07.05.2014 - Vekttabell og info oppdatert, valpene er 6 uker.

21.04.2014 Cara ammehjelp for 4 engelsksettere

Cara har i påsken hatt besøk av 4 engelsksettere hvor moren hadde blitt syk og mistet melken. De har vokst masse og tre har i dag blitt hentet av eier. Kjakan som er den svakeste skal få bo sammen med D-kullet til Cara noen dager til frem til han klarer å drikke av skål selv.

Til tross for at Kjakan er den svakeste er han rå til å holde på puppen sin, lar seg ikke skvise til side av münsterne.

Påska 2014

Bergtuns kennel øsnker alle en riktig God Påske!

13.04.14 - Bergtuns Cora har fått 1. pr. elitklass jaktprøve

Gratulerer til Ellen Bergli med Bergtuns Cora som har fått 1. premie i Elitklass på prøve i Sverige. Nå fyller Cora kravene på felt ifht et svensk jaktchampionat, så nå mangler hun bare en norsk apportpremie og viltsporprøve i Sverige. Blir spennede å følge ekvipasjen utover våren/sommeren.

13.04.14 - Første barnebarn fra Senta med innstilling til jaktpremie

John-Gunnar Tamlag med Frosty fikk innstilling til 3. premie i unghundklassen på særskilt prov i Sverige. Så da blir det spennede med vårens apportprøver. Med en premie der blir han første barnebarn etter Senta som blir jaktpremiert. Gratulerer så mye til eier og til oppdretter Anita og Halvard Dreng.

🙂🙂🙂

30.03.2014 - To Bergtunsavkom med jaktpremie i helga

Gratulerer så mye til Ellen Bergli med 1. premie i elitklasse til Bergtuns Cora på høyfjell i Mittådalen i går og 2. premie i elitklass i dag. Og gratulerer til Anita og Halvard Dreng med 3. premie i ak til Bergtuns A-Kira på samme prøve. Kjempemoro å være oppdretter i dag! :-) :-) :-) Jeg er heldig og stolt som har fått så engasjerte og flinke valpekjøpere! :-) :-) :-)

I tillegg har søstrene til Cara gjort det bra. Forrige helg fikk C-Luna 2. AK på høyfjellsprøve i Norge og i dag fikk C-Hanna 2. AK på høyfjellsprøve i Sverige. :-) Gratulerer så mye med flotte premier! :-)

26.03.2014 - Valpene til Cara har kommet!

Cara begynte på fødselen tirsdag 25 og valpene ble født utover natta den 26. mars. Det ble 10 flotte valper, fordelt på 3 hanner og 7 tisper. Alle valpene virker friske og alle var jamnstore. Cara har glidd rett inn i morsrollen, hun er rolig, trygg og omsorgsfull. Bare så vidt hun har tid til å bli med ut for å gjøre fra seg. Hun aksepterer også at Senta og Tarsan kommer nær kassa hennes. Vi har hatt besøk av barna Sofie og Alva og Cara godtok at de satt ved kassa og koste med henne og valpene.

Vi hadde besøk under fødselen og Cara syntes det var helt fint at det var flere i støtteapparatet. Sofie på 4 år fikk vært med på fødselen av den første tispa og hun fikk lov til å finne på navn til denne valpen som nå heter Sofia. Nå blir det tre rolige uker i valpekassa før vi begynner å ta imot besøkende.

Det er lagt ut mer info under valpekull D-kullet og under fotoalbum valper.

23.03.2014 - En uke igjen til termin

Nå er det akkurat en uke igjen til termin og Cara begynner å bli stor. Hu har lagt på seg ca. 8 kg, noe som nærmer seg 50% av normalvekta hennes som er ca. 17 kg.

Inne i magen er det fullt liv, valpene sparker i alle retninger. Sikkert trangt om plassen der inne for mageskinnet til Cara er stramt som et trommeskinn.

I dag skal vi finne frem valpekassa og begynne å måle temperaturen. Og så er det bare å vente i spenning på valpefødselen.

Vintersamling i Skåbu 15. og 16. Mars

I helga har vi vært med på Münsterländerklubbens vintersamling på Skåbu. Utrolig mye trivelige münsterfolk og en hærlig blanding av erfarne hunder/førere og nye talenter. Cara fikk slippe litt på søndag og med sin julegrisfasong var farten lav, men hun var på jakt. Godt å holde henne i litt aktivitet så hun er i form til fødselen om to uker.

Nedtelling til termin som er ca. den 30.03.2014

11.03.14 - Cara er nå 44 dager drektig og har lagt på seg 6 kg og jeg har kjent de første bevegelsene inne i magen. 🙂🙂🙂 Nå er det kun ca 19 dager igjen til forventet fødsel og vi gleder oss stort til valpene kommer.

 

06.03.14 - Cara er nå 39 dager drektig og 24 dager igjen til termin. Cara har begynt å få stor mage. Hun har lagt på seg over 5 kg og det er mye så tidlig i drektigheten. Fostrene har nå utviklet alle hovedorganer og fostrene er nå ca. 6 cm. lange. Om noen få dager begynner de å få pels.

 

Ultralyd i dag 20.2.14 bekreftet at Cara er drektig.

I dag er det 25 dager siden første parring og egentlig litt tidlig for å ta ultralyd, men så utålmodig som jeg er klarte jeg ikke vente lengre. Veteriæren så flere fosterblærer så det blir trolig et brukbart kull. Hun så i hvertfall 6, men så tidlig i drektigheten kan noen forsvinne underveis og det kan også være at vi ikke så alle. Men det er i hvertfall bekreftet at Cara er drektig. 🙂🙂😀😀

Strengt tatt kunne jeg droppet ultralyd for jeg hadde en særdeles sterk mistanke om at hu var drektig. For to dager siden når hun lå avslappet klarte jeg å kjenne to fosterblærer. Det er første gang jeg klarer det, så det var ekstra moro. Cara har også begynt å få litt mage.

På dag 25 i dektigheten er embryoet ca. 14 mm. stort. :-)🙂

Kjærlighet ved første blikk

Cara fikk løpetid 13. januar. Blodprøve viste at hun var klar for parring rundt 25.-26. Vi reiste nedover til Danmark 26. januar (dag 14) og det var liten tvil om at Cara var klar. Det tok ca. 5 minutter fra vi kom inn døra til Jan og Dorte til bikkjene hang sammen. Vi rakk ikke en gang å få på oss yttertøy og komme oss ut i hagen før de hang, var ikke noe behov for hjelp der nei.

Rico var en flott og veldig trivelig hannhund som jeg likte godt. Han er ca. 54 cm så han er middels stor, med kraftig benstamme og god pels. Vi fikk også hilse på far til Rico under oppholdet, en flott og trivelig hannhund det også.

Parring ble gjentatt på dag 15 og 16, så nå er det bare å krysse fingrene og håpe på at Cara tar seg og at det blir et flott kull. Regnet fra første parring blir dag 63 og termin den 30. mars.

I går hadde vi besøk av flere familier som ville hilse på Cara og det var veldig hyggelig. Og så fikk jeg denne flotte tegningen i gave av Amalie på 7 år, tusen takk! 🙂

Hvis det er flere som har lyst til å komme å hilse på Cara før valpene kommer så er det bare å ringe 40 87 96 28 og avtale dag og tidspunkt. Cara setter stor pris på besøk. 🙂

Cara har fått løpetid

Cara har fått løpetid og da blir det trolig parring neste helg. Vi gleder oss til å hilse på hannhunden Rico og familien hans.

Hvis alt går etter planen blir det valper i slutten av Mars som er leveringsklare i slutten av Mai.

Valpesamling for Sentas barnebarn

16.11.13 holdt Anita, Terje og Ellen valpesamling for Bergtuns A-Kira, Bergtuns B-Frøya og Bergtuns Cora. Til sammen møtte 11 valper som alle er barnebarna til Senta, og jeg var så heldig å få være med som instruktør. Det er moro å se at valpekjøperne mine er gode oppdrettere og engasjerer sine valpekjøpere.

Alle 11 valpene viste at de kunne ta stand på rapphøne og flere viste seg godt frem på feltet. Det skal bli moro å følge denne flott gjenger fremover.

Bertuns Cora har blitt utstillingschampion

Bergtuns Cora har 3 x CERT på utstilling og med 1. premie på jaktprøve i Sverige 06.10.2013 ble hun Norsk Utstillingschampion. Hun er første hund fra Bergtuns kennel med championat. Gratulerer så mye!

Cora og A-Kira med 1. AK på jaktprøve i Sverige.

Både Bergtuns Cora og Bergtuns A-Kira fikk 1. AK på lavlandsprøve i Sverige 06.10.13. Med det ble de VK-hunder og har billett for å starte i NM skog. Gratulerer så mye til begge to!

Bergtuns Cleopatra har fått 1. AK

Bergtuns Cleopatra fikk 1. AK på jaktprøve i Sverige og med det ble hun VK hund og har fått billett til å starte i NM-skog.